Negocjacje płacowe z Zarządem Spółki.

W dniu wczorajszym odbyło się kolejne spotkanie negocjacyjne, na którym nie osiągnięto porozumienia. Strona pracodawcy, mimo, że na poprzednim spotkaniu zobowiązała się do przedstawienia konkretnej propozycji dotyczących premii rocznej, zaproponowała stronie związkowej enigmatyczny zapis, że do rozmów na temat premii rocznej wrócimy w roku następnym. Zarząd podtrzymuje stanowisko braku podwyżek, określając jedynie, że  wielkości bonów może podlegać rozmowom. Po długiej wymianie poglądów i braku porozumienia strony ustaliły termin następnego spotkanie za tydzień. Strona społeczna po konsultacjach z prawnikami związkowymi przygotuje na przedmiotowe posiedzenie zmodyfikowane żądania, w tym zapisy dotyczące premii rocznej. Jeżeli pracodawca na nie się nie zgodzi to będą one zapisem w Protokole rozbieżności - stanowiskiem strony związkowej. Pracodawca będzie miał jeszcze tydzień na ich  przeanalizowanie i jeżeli się nie zgodzi to wpisze swoje propozycje, które będą zapisem w Protokole rozbieżności po stronie pracodawcy. Dalej inicjatywę w sporze przejmie mediator zewnętrzny.