Negocjacje płacowe - 19.03.2015 r.

W dniu 19.03.2105 r. odbyło się spotkanie negocjacyjne strony społecznej z Zarządem Spółki PGNiG SA dotyczące zagadnień płacowych. Pracodawca zażyczył sobie postulatów związków zawodowych na piśmie i wtedy Zarząd je przeanalizuje. Następne spotkanie zaproponowano na dzień 9 kwietnia br. Postulaty strony społecznej, przekazane Pracodawcy dotyczyły bonów świątecznych, premii rocznej i podwyżek wynagrodzeń. z uwagi, że święta są tuż, tuż strona społeczna zaproponowała aby na Święta Wielkanocne przekazać pracownikom bony w wysokości 1000 zł, a ostateczna kwotę negocjować po świętach. Po przekazaniu tej propozycji Prezesowi Mariuszowi Zawiszy, przy wsparciu naszego stanowiska przez Wiceprezesa Waldemara Wójcika, Prezes Mariusz Zawisza zgodził się na bony na Święta Wielkanocne w wysokości 750 zł. Ustalono również, że procedura ich uruchomienia rozpocznie się natychmiast tj. 20.03.2015 r. aby pracownicy dostali przed Świętami. Następne spotkanie negocjacyjne ustalono ostatecznie na 8 kwietnia.